Algemene vragen over uw Aircosysteem en Aircoreiniging

Wat heeft een airconditioning te maken met de veiligheid?

•    Sneller vermoeid raken bij hitte
•    Concentratievermogen neemt af
•    Reactietijd neemt toe
•    Risico op ongevallen stijgt

Wetenschappelijke studies tonen aan dat bij een stijgende temperatuur het concentratievermogen afneemt en het lichaam sneller vermoeid raakt. Gelijktijdig neemt de reactietijd toe, waardoor het risico op ongevallen aanzienlijk stijgt. Het aircosysteem in de auto brengt de temperatuur van het interieur omlaag tot een aangenaam niveau. De inzittenden kunnen hierdoor genieten een comfortabel en veilig klimaat en blijft de chauffeur helder en alert, ook tijdens lange ritten.
 

Waarom zijn er per garagebedrijf behoorlijke prijsverschillen voor het laten uitvoeren van een aircoservice?

•    Verschil in de omvang van de uitgevoerde werkzaamheden.
•    Verschillende definitie van aircocheck, aircoservice, enzovoort.

De (aanzienlijke) prijsverschillen tussen verschillende aanbieders van een aircocheck of aircoservice zijn het gevolg van de verschillen in de omvang van de uitgevoerde werkzaamheden. De veel gebruikte begrippen aircocheck, aircoservice, aircoreiniging en airco-onderhoud zijn niet uniform gedefinieerd. Daardoor ontbreken bij een aantal aanbieders bijvoorbeeld complete werkzaamheden, wat vanzelfsprekend tot een gunstigere prijs leidt. De verschillende aanbiedingen kunnen pas worden vergeleken wanneer alle werkzaamheden identiek zijn. Op het gebied van aircoreiniging worden ook veel verschillende producten toegepast. Vaak zijn het verfrissers die als reinigers worden verkocht (klik hier voor meer informatie tussen verfrissen en reinigen)  

Wilt u er zeker van zijn dat uw aircosysteem écht gereinigd wordt, vraag dan of uw garageForté Air Conditioner Treatment gebruikt. Zo bent u verzekerd van de beste reiniging en kunt u weer genieten van een schone en frisse airco. 
 

Hoeveel brandstof wordt meer verbruikt door de airconditioninginstallatie?

Het meerverbruik is afhankelijk van een groot aantal factoren.
Over het algemeen is dit tussen de 5 en 10 %.

Het meerverbruik is afhankelijk van het type aircosysteem, de toestand van de auto, de buitentemperatuur en de rijstijl van de bestuurder. Over het algemeen bedraagt het meerverbruik aan brandstof door het gebruik van airconditioning 5 tot 10 %. Dit is echter betrekkelijk, aangezien voertuigen zonder airconditioning bij hoge buitentemperaturen vaak met een geopend schuifdak of met open ramen rijden, waardoor een hogere luchtweerstand ontstaat die resulteert in een vrijwel even hoog of hoger meerverbruik.

Heeft u nog vragen, ons team van professionals staat voor u klaar, neem contact met ons op! Wilt u weten waar u de dichtsbijzijnde Forté dealer kan vinden, klik hier!

Meer informatie over Forté en Forté producten

www.schoonpresteertbeter.nl
  • Privacybeleid
  • Copyright © 2019 Forté. Alle rechten voorbehouden