Meest gestelde vragen over de reiniging van uw auto airco

Waarom moet de airconditioninginstallatie regelmatig worden gedesinfecteerd?

•    Door de verzameling van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen op de verdamper kan een muffe geur ontstaan en kunnen allergische reacties worden opgeroepen. Klik hier voor meer informatie over aircoreiniging

De verdamper is ingebouwd onder het dashboard en geïntegreerd in het ventilatiesysteem. Deze moeilijk toegankelijke plaats biedt met zijn donkere en vochtige omgeving de ideale omstandigheden voor het ontstaan van bacteriën, schimmels en gisten. Deze micro-organismen komen via het ventilatiesysteem in het interieur terecht. Bij veel mensen veroorzaakt dit allergische reacties (verkoudheid, keelpijn, een grieperig gevoel, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen). Deze micro-organismen veroorzaken tevens de muffe, onaangename geur, die u wellicht ruikt in de auto. Door het aircosysteem jaarlijks te laten reinigen bij uw dealer met Forté Air Conditioner Treatment worden micro-organismen langdurig geweerd, zodat u kunt genieten van een frisse en gezond klimaat in de auto.
 

Waar komt de muffe geur in het voertuig vandaan?

De oorzaken zijn een verontreinigde verdamper en/of een vervuild interieurfilter.

In de verdamper vindt verdamping van het koudemiddel plaats, waarvoor warmte noodzakelijk is. Deze warmte wordt onttrokken aan de behuizing van de verdamper, waardoor deze sterk afkoelt. De aangezogen lucht wordt door de koellamellen van de verdamper geleid, waarbij het vocht uit de relatief warme lucht condenseert en de lucht afkoelt. Deze vochtige omgeving is een ideale leefomgeving voor de ontwikkeling van micro-organismen zoals bacteriën, gisten en schimmels. Bij het inschakelen van de airco worden deze samen met de koude lucht de auto ingeblazen en wordt er een zeer onaangename lucht in de auto verspreidt. Tevens kunnen inzittenden last krijgen van allergische reacties.

Door de verzameling van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen op de verdamper kan een muffe geur ontstaan en kunnen allergische reacties worden opgeroepen. Klik hier voor meer informatie over aircoreiniging

Heeft u nog vragen, ons team van professionals staat voor u klaar, neem contact met ons op! Wilt u weten waar u de dichtsbijzijnde Forté dealer kan vinden, klik hier!

Meer informatie over Forté en Forté producten

www.schoonpresteertbeter.nl
  • Privacybeleid
  • Copyright © 2019 Forté. Alle rechten voorbehouden